Ogłoszenie konkursu ofert na najem lokalu w celu prowadzenia restauracji i baru w budynku Dolnośląskiej Izby Lekarskiej we Wrocławiu przy ul. Kazimierza Wielkiego 43 – 45 we Wrocławiu.

Dolnośląska Izba Lekarska we Wrocławiu ogłasza konkurs ofert na najem lokalu przy ul. Kazimierza Wielkiego 43-45 w celu prowadzenia restauracji i baru

I. Przedmiot konkursu ofert:

  1. Przedmiotem konkursu ofert jest oddanie w najem lokalu (pomieszczenia poziomu „0” i „-1”, wg załączonego rysunku) w budynku przy ul. Kazimierza Wielkiego 43-45 we Wrocławiu, z przeznaczeniem na prowadzenie w nim działalności gospodarczej – restauracja i bar
  2. Pod pojęciem „prowadzenia działalności gospodarczej restauracja i bar” w lokalu

Wynajmujący rozumie:

– przygotowywanie i sprzedaż dań na miejscu i na wynos, napojów zimnych i gorących, alkoholi,

– organizację wieczorków tanecznych,

– świadczenie usług cateringowych,

– organizowanie imprez okolicznościowych.

  1. Łączna powierzchnia lokalu wynosi 530 m2 plus taras zewnętrzny na poziomie „0”
  2. Lokal jest w pełni zaaranżowany, wyposażony w meble restauracyjne, urządzenia gastronomiczne, klimatyzację sal i baru, windę towarowo-osobową i gastronomiczną, na wyposażeniu znajduje się również bar samoobsługowy (tzw. Pump wall) jako zabudowana ścianka na poziomie -1.
  3. Wynajmujący przekaże Najemcy przedmiot najmu po podpisaniu umowy najmu.

II. Umowa zostanie zawarta na czas nieokreślony.

 

III. Warunki Udziału w konkursie ofert:

  1. Oferty w konkursie ofert mogą składać podmioty, które:

– posiadają aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,

– posiadają ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością lub posiadanym mieniem, zobowiązujące ubezpieczonego do naprawienia szkody osobowej lub rzeczowej wyrządzonej osobie trzeciej.

  1. Oferta powinna zawierać określenie wysokości czynszu za wynajmowany lokal miesięcznie brutto.
  2. Wraz z ofertą, oferent winien złożyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji działalności oraz kopię polisy OC.

IV. Kryteria wyboru Oferenta:

Kryteriami oceny ofert są:

–  wysokość miesięcznej stawki czynszu za najem lokalu — waga 100%

V. Składanie ofert i ich otwarcie:

  1. Każdy Oferent może złożyć tylko jedną ofertę.
  2. Wszystkie strony oferty, w tym strony wszystkich załączników, winny być ponumerowane i podpisane lub parafowane przez osobę/osoby upoważnione do reprezentowania Oferenta zgodnie z dokumentami rejestracyjnymi Oferenta lub posiadająca/e pełnomocnictwo do dokonywania określonych czynności prawnych.
  3. Oferta musi być podpisana przez osobę (osoby) upoważnione do składania oświadczeń woli w imieniu Oferenta. Pełnomocnictwo musi być dołączone do oferty, jeżeli nie wynika ono z innych dokumentów załączonych przez Oferenta.
  4. Oferty wraz z wymaganymi dokumentami, należy składać lub przesłać do Wynajmującego w zamkniętym opakowaniu, w terminie do dnia 05.06.2024 roku, do godz. 15.30, Sekretariat Biura DIL ul. Kazimierza Wielkiego 45 50-077 Wrocław. Opakowanie powinno zawierać nazwę i dokładny adres Oferenta, telefon kontaktowy oraz dopisek „Oferta na najem lokalu w celu prowadzenia restauracji i baru”.
  5. Otwarcie ofert jest jawne i nastąpi w dniu 06.06.2024 w siedzibie Wynajmującego ul. Kazimierza Wielkiego 45, 50 – 077 Wrocław, o godz. 14.00.
  6. Wynajmujący zastrzega sobie prawo odwołania i unieważnienia konkursu ofert, jeśli żadna z ofert nie będzie spełniała warunków określonych w ogłoszeniu.

VI. Możliwość obejrzenia lokalu po telefonicznym uzgodnieniu tel. (71) 798 80 50 lub 52.

Zaloguj się

Jesteś tu pierwszy raz? Zarejestruj się

Zapomniałeś hasła?