Dolnośląska Izba Lekarska we Wrocławiu ogłasza konkurs ofert na najem lokalu przy ul. Kazimierza Wielkiego 43-45 w celu prowadzenia restauracji i baru.
I. Przedmiot konkursu ofert :
1. Przedmiotem konkursu ofert jest oddanie w najem lokalu (pomieszczenia poziomu „0” i „-1”, wg załączonego rysunku) w budynku przy ul. Kazimierza Wielkiego 43-45 we Wrocławiu, z przeznaczeniem na prowadzenie w nim działalności gospodarczej – restauracja i bar
2. Pod pojęciem „prowadzenia działalności gospodarczej restauracja i bar” w lokalu
Wynajmujący rozumie:
- przygotowywanie i sprzedaż dań, napojów zimnych i gorących, alkoholi,
- organizację wieczorków tanecznych,
- świadczenie usług cateringowych,
- organizowanie imprez okolicznościowych.
3. Łączna powierzchnia lokalu wynosi 530 m2 plus taras zewnętrzny na poziomie „0”
4. Lokal będzie w standardowym stanie wykończeniowym, umożliwiającym w uzgodnieniu z Wynajmującym indywidualną aranżację wnętrz oraz wyposażony w dedykowane, opomiarowane instalacje :
- elektryczną i teletechniczną,
- ciepłej i zimnej wody użytkowej
- kanalizacji sanitarnej bytowej oraz technologicznej wraz z centralnym separatorem tłuszczu,
- wentylacji mechanicznej nawiewno – wywiewnej oraz technologicznej,
- klimatyzacji sal restauracyjnych i baru
- instalację centralnego ogrzewania i ciepła technologicznego
- windę towarowo – osobową,
- windę gastronomiczną
5. Wynajmujący przekaże Najemcy przedmiot najmu po podpisaniu umowy najmu.
II. Umowa zostanie zawarta na czas nieokreślony.
III. Warunki Udziału w konkursie ofert:
1. Oferty w konkursie ofert mogą składać podmioty, które:
- posiadają aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
- posiadają ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzona działalnością lub posiadanym mieniem, zobowiązujące ubezpieczonego do naprawienia szkody osobowej lub rzeczowej wyrządzonej osobie trzeciej.
2. Oferta powinna zawierać określenie wysokości czynszu za wynajmowany lokal miesięcznie brutto.
3. Wraz z ofertą oferent winien złożyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji działalności oraz kopię polisy OC.
IV. Kryteria wyboru Oferenta:
Kryteriami oceny ofert są:
- wysokość miesięcznej stawki czynszu za najem lokalu — waga 100%
V. Składanie ofert i ich otwarcie:
1. Każdy Oferent może złożyć tylko jedną ofertę.
2. Wszystkie strony oferty, w tym strony wszystkich załączników, winny być ponumerowane i podpisane lub parafowane przez osobę/osoby upoważnione do reprezentowania Oferenta zgodnie z dokumentami rejestracyjnymi Oferenta lub posiadająca/e pełnomocnictwo do dokonywania określonych czynności prawnych.
3. Oferta musi być podpisana przez osobę (osoby) upoważnione do składania oświadczeń woli w imieniu Oferenta. Pełnomocnictwo musi być dołączone do oferty, jeżeli nie wynika ono z innych dokumentów załączonych przez Oferenta.
4. Oferty wraz z wymaganymi dokumentami, należy składać lub przesłać do Wynajmującego w zamkniętym opakowaniu, w terminie do dnia 3 listopada 2020 roku, do godz. 24.00, Sekretariat Biura DIL ul. Kazimierza Wielkiego 45 Wrocław Opakowanie powinno zawierać nazwę i dokładny adres Oferenta, telefon kontaktowy oraz dopisek „ Oferta na najem lokalu w celu prowadzenia restauracji”.
5. Otwarcie ofert jest jawne i nastąpi w dniu 5 listopada 2020 w siedzibie Wynajmującego ul. Kazimierza Wielkiego 45, 50 – 077 Wrocław , o godz. 14.00.
6. Wynajmujący zastrzega sobie prawo odwołania unieważnienia konkursu ofert, jeśli żadna z ofert nie będzie spełniała warunków określonych w ogłoszeniu.
VI. Możliwość obejrzenia lokalu po telefonicznym uzgodnieniu tel. (71) 798 80 50 lub 52.